Wie zijn wij

BeHr Groep bestaat uit een gedreven team van trainers, coaches en adviseurs, die bekend zijn met de praktijk van onze opdrachtgevers.

Onze medewerkers zijn vanuit hun achtergrond en werkervaring sterk verbonden met de pluriforme samenleving. Zij hebben hun ervaring onder andere opgedaan bij de politie, jeugdzorg, onderwijs, human resources en corporate business. We opereren dus op verschillende vakgebieden.

De aanpak van de BeHr Groep is gebaseerd op een combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek. Experts van de BeHr Groep hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Multicultureel Vakmanschap als werkwijze voor professionals. Deze werkwijze is door ontwikkeld en toepasbaar gemaakt voor situaties waar professionals in contact komen met personen en groepen met verschillende culturele achtergronden en leefwijzen. Het resultaat is een aanpak die aantoonbaar succesvol werkt voor onze klanten.

BeHr Groep helpt organisaties bij het vertalen van inclusie en diversiteit naar de dagelijkse praktijk.

Met een gedreven team ondersteunen wij professionals in trajecten rond diversiteit en inclusie. Wij helpen organisaties en professionals daarbij met training, coaching, advies en onderzoek. Van een enkele training, een cultuurscan tot succesvol geïmplementeerd diversiteitsbeleid.

Bewust worden, toerusten en borgen
Onze trajecten bestaan grofweg uit drie fases:

  • Bewust worden: Inzicht krijgen in de basis van multicultureel vakmanschap staat tijdens deze fase voorop. Wat betekent deze werkwijze voor jou als professional?
  • Toerusten: Concrete handvatten om de theorie in de praktijk toe te passen, daarom draait het in de fase ‘toerusten.’
  • Borgen: Opgedane kennis duurzaam verankeren binnen jouw afdeling of organisatie vormt de laatste fase van onze trajecten.

Politie

Door de BeHr-training maken onze mensen gemakkelijker verbinding, tijdens een verhoor of op straat.

Lees meer over deze training

Post NL

Manager Diversity, Personeelszaken Nederland, Post NL

Leidinggevenden leren dat ze niet overal begrip voor hoeven te hebben. Wel moeten ze begrijpen wat er speelt als je werkt met andere culturen.

Lees meer over deze training

Al meer dan

100

trainingen verzorgd in 2018

Al meer dan

35

organisaties getraind in 2018

Meer dan

20

expertisegebieden

Ervaringen vanuit

7

verschillende nationaliteiten

Hoe werken wij?

Een combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek, dat is de basis van de aanpak van BeHr Groep.

Wij stonden aan de wieg van multicultureel vakmanschap als werkwijze voor professionals in Nederland. We kennen het klappen van de zweep en de – steeds veranderende – dilemma’s in onze multiculturele samenleving.

Onze werkwijze is praktijkgericht. We spelen in op situaties waar professionals in contact komen met personen en groepen met verschillende culturele achtergronden en leefwijzen. Onze aanpak staat niet vast: de samenleving is in beweging en wij dus ook.

Praktisch, persoonlijk en ‘precies genoeg’

Onze opleidingsvisie

De opleidingsvisie van BeHr Groep is gestoeld op vier basisprincipes:

  • De juiste trainer voor het onderwerp: Wij hebben onze vaste groep trainers zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kennis en vaardigheden. Voor specifieke onderwerpen werken zij samen met externe experts.
  • Precies genoeg en precies op tijd: De trainingen sluiten aan op jouw actuele kennis- en functioneringsniveau. Overtollige bagage is een no go.
  • Praktisch en direct toepasbaar: Onze trainingen hebben altijd een praktische inslag. De opgedane kennis en vaardigheden moeten direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werksituatie.
  • Aandacht voor het individu: Je bent verzekerd van individuele aandacht. Tijdens en na de training krijg je uitleg die op jouw situatie is toegespitst.

® Copyright BeHr Groep 2017 - Kvk 58061584 -